Hereford sonnipörssi
Tammikuu 21, 2018, 23:03 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mostly grass fed?  (Luettu 18773 kertaa)
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #15 : Marraskuu 08, 2011, 23:54 »


Analyysi teetettiin hämeenlinnassa LTK:lla. Ajattelimme tutkimuksen olevan  lihanostajille tae siitä että liha on luonnollista ja luonnollisesti kasvatettu. Rasvahappokoostumuksesta pystyy hyvin päättelemään ruokinnan. Tietenkin onhan sitä mukava tietää itsekin että syö astetta terveellisempää lihaa, eikä sitä rasvaa tarvitse pelätä niin paljon. Virnistää

niittyliha-hieho tutkimuksen voisi joku teettää?


Eiköhän me voida käyttää tuota teidän tulosta  Iskee silmää Virnistää Virnistää Varmaan aika samanlainen ruokinta. Kiinnostaisi tietää lehmien rasvoista? Ei kait ranskalaiset voi olla väärässä? Mitä vanhempi lehmä sen hienompi, maukkaampi liha. Ja kokemuksesta, ranskikset ovat oikeassa  Pyörittää silmiään

Me loppukasvatettaan puhtaasti nurmella. Viljaa ei käytetä kuin vähän yli vuotisiksi. Min. viimeiset 3kk apila-heinää syöden.

Pari viikkoa sitten kävin tuolla limogessä ja augvernessä paikallisia maatiloja kiertelemässä. Siellä tosiaan lehmää lihotettiin ennen teurastusta. Ne oli todella rasvaisia. Hinta olikin sitten 3.80€/kg. Hiehot teurastettiin kanssa vasta 3 vuotiaina. Sonneja ei kasvatettu missään. Ne menee italiaan ja lähi-itään. Ranskalainen ei syö kuivaa lihaa. Kaikki ruoka-annokset sisälti vähintään 50% rasvaa. Ranskalaiset ovat, yllättävää kyllä, Euroopan sydäntervein kansa.
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #16 : Tammikuu 09, 2012, 21:56 »



Karppaajalääkäri suosittelee viljatonta lihaa.....


http://www.heimekarpataan.fi/ollin-vinkit.html
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #17 : Helmikuu 09, 2012, 20:01 »



Nostetta naaraista tutkii.

http://files.kotisivukone.com/nostettanaaraista.kotisivukone.com/tiedostot/ltk_yhteenveto_ikaalinen_6.2..pdf

Vertailevat omegoita ja sen meidän HF sonnin tulokset kyllä pieksee mennen tullen limpparit. Mainostavat tavallista lihaa terveellisempänä tätä a'la carteaan.

 Virnistää Cool





tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #18 : Maaliskuu 20, 2012, 09:32 »



http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=265

tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #19 : Lokakuu 08, 2012, 12:54 »



http://www.bbc.co.uk/food/0/19422630
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #20 : Helmikuu 16, 2013, 12:02 »



Tähän suuntaan olisi hiljalleen alettava karjaa kehittämään, jos haluaa pärjätä grass-fedillä :

http://universalsemensales.com/breeds/hereford/edisto-136-battle-rupert-t352
tallennettu
Satu
Jr. Member
**
Viestejä: 87


Profiili
« Vastaus #21 : Helmikuu 16, 2013, 15:57 »



Tähän suuntaan olisi hiljalleen alettava karjaa kehittämään, jos haluaa pärjätä grass-fedillä :

http://universalsemensales.com/breeds/hereford/edisto-136-battle-rupert-t352


No ei kiitos! Eikös niitä ole erivärisiä rotuja tuota varten? Rajansa kaikella, myös kananpoikien piiskaamisella  Hymyilee leveästi
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #22 : Helmikuu 17, 2013, 21:33 »


ÄÄRIMMÄISEN mielenkiintoinen juttu!!

http://beefmagazine.com/srsu-embarks-hereford-project
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108



Profiili WWW
« Vastaus #23 : Helmikuu 18, 2013, 13:32 »


http://universalsemensales.com/breeds/hereford/edisto-136-battle-rupert-t352

Kannattaa ainakin laittaa hyvissä ajoin laitumelle, eihän sitä muuten löydä sieltä jos pääsee ruoho kasvamaan. Hymyilee leveästi Onkohan toi joku miniatyyriherefordi kun tuuppaa noi framet yleensä alkamaan  nelosesta. Olisiko toi 2,7 jotain reilumetri?
Outoa myös toi alhainen maito, luulisi sen olevan grassfedillä just tärkeää. Vai tarkoittaako toi grassfed just sitä että on joutunut pelkällä ruoholla kasvamaan kun ei maitoa ole ollut Virnistää
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 18, 2013, 13:34 kirjoittanut Hannele » tallennettu
Satu
Jr. Member
**
Viestejä: 87


Profiili
« Vastaus #24 : Helmikuu 18, 2013, 14:36 »


ÄÄRIMMÄISEN mielenkiintoinen juttu!!

http://beefmagazine.com/srsu-embarks-hereford-project


Mitä tuossa sanotaan, sana sieltä toinen täältä ja käänösohjelman olen onnistunut jonnekin hävittämään? Tiivistetty suomennos kiitos! Joku muukin varmasti ilahtuu  Hymyilee
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #25 : Helmikuu 18, 2013, 17:55 »


http://universalsemensales.com/breeds/hereford/edisto-136-battle-rupert-t352

Kannattaa ainakin laittaa hyvissä ajoin laitumelle, eihän sitä muuten löydä sieltä jos pääsee ruoho kasvamaan. Hymyilee leveästi Onkohan toi joku miniatyyriherefordi kun tuuppaa noi framet yleensä alkamaan  nelosesta. Olisiko toi 2,7 jotain reilumetri?
Outoa myös toi alhainen maito, luulisi sen olevan grassfedillä just tärkeää. Vai tarkoittaako toi grassfed just sitä että on joutunut pelkällä ruoholla kasvamaan kun ei maitoa ole ollut Virnistää

Hyvä että joku huomasi! Olisi hyvä jos tuossa vieressä seisoisi ihminen mallina kokoluokaksi, eikä se saa olla se ruotsalainen hereford heppu, jonka vierellä korkeakin sonni näyttää miniatyyriltä.  Virnistää
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #26 : Helmikuu 18, 2013, 18:08 »


ÄÄRIMMÄISEN mielenkiintoinen juttu!!

http://beefmagazine.com/srsu-embarks-hereford-project


Mitä tuossa sanotaan, sana sieltä toinen täältä ja käänösohjelman olen onnistunut jonnekin hävittämään? Tiivistetty suomennos kiitos! Joku muukin varmasti ilahtuu  Hymyilee


Jos oikein tiivistetään niin: Jenkeissä käytetään neljännesmiljoonadollaria projektiin, jolla on tarkoitus herättää henkiin 60-luvun nurmiruokinnalla pärjäävä herefordtyyppi, jonka vahvuuksia on pienehkö aikuiskoko, poikimahelppous, sukukypsyys, hedelmällisyys ja pitkäikäisyys. Syynä kohonnut energian- ja maissin hinta ja ympäristöongelmat. Nykyinen karjatyyppi myös kuluttaa liikaa. Homma lähtee geenipankkiin talletetuista vanhoista hf- sonneista.
tallennettu
Satu
Jr. Member
**
Viestejä: 87


Profiili
« Vastaus #27 : Helmikuu 18, 2013, 21:10 »


ÄÄRIMMÄISEN mielenkiintoinen juttu!!

http://beefmagazine.com/srsu-embarks-hereford-project


Mitä tuossa sanotaan, sana sieltä toinen täältä ja käänösohjelman olen onnistunut jonnekin hävittämään? Tiivistetty suomennos kiitos! Joku muukin varmasti ilahtuu  Hymyilee


Jos oikein tiivistetään niin: Jenkeissä käytetään neljännesmiljoonadollaria projektiin, jolla on tarkoitus herättää henkiin 60-luvun nurmiruokinnalla pärjäävä herefordtyyppi, jonka vahvuuksia on pienehkö aikuiskoko, poikimahelppous, sukukypsyys, hedelmällisyys ja pitkäikäisyys. Syynä kohonnut energian- ja maissin hinta ja ympäristöongelmat. Nykyinen karjatyyppi myös kuluttaa liikaa. Homma lähtee geenipankkiin talletetuista vanhoista hf- sonneista.

Voi että tekee hyvää  Cool Luonnonlaitumilla aines testautuu, eroja on. Sitähän olen aina epäilly muutamien hienojen sonnien kohdalla, mitenkähän ne pärjäis horsmalla ja kanervalla  Virnistää Minne tätä jalostusta nyt sitten kannattaisi viedä, joku sovittu yhteinen maksimi,  painon ja koon suhteen pitäisi olla? Ja kaikessa muussahan sitä haastetta ja kehitettävää riittää  Pyörittää silmiään Ja miten nämä kaikki muut asiat sovitetaan jalostusarvoon?
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108



Profiili WWW
« Vastaus #28 : Helmikuu 18, 2013, 22:47 »

Eiköhän se muuntautumiskyky ja erilaiset tyypit ole juuri herefordin vahvuus! Sekin on tässä huomattu että kaikki ei aina ole niin yksinkertaista kun luulisi, Pilgrimin pojat on kuulemma pärjännyt hyvin ruoholla, Welligtonin poikien olen kuullut pärjänneen heikommin. Vaikka luulisi että Brasiliassa olisi just tohon ruoholla pärjäämiseen satsattu. Hauskaa kun vanhoja sukuja on kaivettu esiin. Luulisi että etenkin itä-euroopan aroilla näille pienemmän aikuiskoon eläimille on kysyntää. Kaikenkaikkiaan hereford on hyvä karkearehun käyttökyvyltään ja rehuhyötysuhteeltaan, kasvatettiin se sitten viljalla tai ei. Tärkeintä on pitää monimuotoisuus yllä! Ja tietysti kehittyä, aina voi olla vielä parempi. Ilahduttavaa onkin ettei hereford jalostus ole jäänyt lepäämään laakereilleen vaan esim. rehunkäyttökykyyn panostetaan edelleen. Ei kannata polttaa siltoja takanaan, tosi hienoa että vanhaa genetiikkaa on tallella hyödynnettäväksi.
...ja TODELLA hauskaa kun on keskustelua!
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #29 : Maaliskuu 21, 2013, 15:48 »

http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/viehatysvoimaa_vihanneksilla

Lainaus:
"Kurvit kohdilleen oikeilla rasvoilla

Myös naiset pystyvät muokkaamaan kehoaan ravinnon avulla. Viimeaikaisissa tutkimuksissa on huomattu, että naisen vartalon eri osissa oleva rasva on koostumukseltaan erilaista. Nyt tiedetään, että rintoihin ja takapuoleen kertyvä rasva muodostetaan omega 3:sta ja muualle kertyvä rasva omega 6:sta.

–   Ongelmana on, että naiset saavat noin 20-25 kertaa liikaa omega 6:tta verrattuna omega 3:een. Sen vuoksi naisille kertyy rasvaa vääriin paikkoihin. Jos nainen haluaa tulla kurvikkaammaksi, kannattaa muuttaa ravintoa siten, että siinä on paljon kalaa ja mereneläviä, jotka sisältävät paljon omega 3:a. Kannattaa välttää niitä ravintoaineita, joissa on omega 6:tta. On aika helppoa, kun vain välttää roskaruokaa, pääsee aika pitkälle, opastaa Rantala."


 Virnistää Virnistää
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!