Hereford sonnipörssi
Tammikuu 18, 2018, 18:39 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mostly grass fed?  (Luettu 18704 kertaa)
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« : Tammikuu 20, 2011, 21:52 »

Olisiko Herefordeilla iskun paikka?

http://www.agresearch.teagasc.ie/grange/articles/Increasing_healthiness_of_beef_for_consumer.pdf
tallennettu
jyri
Newbie
*
Viestejä: 41


Profiili
« Vastaus #1 : Tammikuu 30, 2011, 14:55 »

Hyvä Pekka!

Tämähän on jo tiedetty kauan, mutta nyt olis aika informoida tälläsista tutkimuksista. Kukakohan kääntäis sen suomeksi? Ja nyt on muutenkin ajateltu kuluttaja esitettä, niin eiköhän tämän voisi referoida siihen.


tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #2 : Tammikuu 31, 2011, 01:13 »



http://www.gustrength.com/nutrition:grass-fed-versus-grain-fed-beef-fatty-acid-content

http://www.nutritionj.com/content/9/1/10/table/T2
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #3 : Helmikuu 11, 2011, 14:05 »


Tietoisuus nurmella ruokitun naudanlihan terveysvaikutuksista on saapunut myös tänne pohjolaan. Suomen johtavat terveysvaikuttajat muistuttavat omega-3 rasvahappojen terveellisyydestä ja lihan oikeasta rasvaprofiilista. Tuontilihan maahantuojat ratsastavat juuri nurmilihan terveysvaikutuksilla (vaikkakin pääosa lihasta kasvatetaankin maissilla feedloteissa). Kyselyjä asiasta tulee niin kuluttajilta kuin vähittäiskaupalta. Miten me tuottajat pystymme vastaamaan tähän?

Meillä Herefordkasvattajilla on eläimiä jotka eivät juurikaan saa viljaa. Esimerkiksi meidän tilalla lehmät eivät ole maistelleet viljaa kuin vasikkana. Samoin teurashiehot kasvavat niityillä toukokuusta eteenpäin. Sitä ennen saavat hieman väkirehua . Viljaa käytetään apuna yleensä eläinten siirroissa, houkuttelussa Ja muussa lahjonnassa.

Tulisiko perustaa hanke esimerkiksi "nostetta naaraista"  Näyttää kieltä . Hereford lehmistä ja hiehoista saa oikeasti terveellistä ja maukasta lihaa. Liha on myös eettistä kaikinpuolin. Laiduntaminen, luonnollinen ravinto, maisemanhoito, omega-3, nurmiviljelty pelto on hiilinielu... jne...

ajatuksia?
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #4 : Maaliskuu 17, 2011, 14:01 »


Yrjänä luottaa grass fed beeffiin!!

http://www.hs.fi/juttusarja/ruokarayha/artikkeli/Rasvam%C3%B6rk%C3%B6+pelottaa/1135264654506


tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #5 : Toukokuu 01, 2011, 12:16 »

Tämä kaveri kyseenalaistaa monta naudanlihaa koskevaa negatiivista seikkaa?

http://www.nakedfoodcooking.com/does-red-meat-cause-colon-cancer/


Kiteytettynä: oikein kasvatettu nurmiruokittu naudanliha, joka kokataan tuoreena(ilman prosessointia) matalassa lämpötilassa ei aiheuta minkäänlaisia terveysriskejä runsaastikkaan käytettynä. 

tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #6 : Toukokuu 16, 2011, 19:49 »

Pekan blogi jatkuu....
Alla olevassa linkissä HK:lle seuraava brändi "Sydänmerkki naudanlihaa"

http://www.heartbrandbeef.com/media/hbb_nutanalysis.pdf

 Ymmärsinkö oikein?Huh

 Sydänystävällinen Akaushi-jauheliha sisältää rasvaa 20%. Rasvassa on runsaasti terveellisiä rasvahappoja(samaa löytyy grass-fed rasvasta). Naudan rasva estää sydäntaudit, korkeat verenpaineet ja rintasyövän. diapeetikot pääsevät eroon insuliinin käytöstä kun "korvaa" hiilihydraatit rasvaa tihkuvalla naudanlihalla !!!!!!! 

Että sellaista......

Karppaus kunniaan!!
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #7 : Kesäkuu 23, 2011, 21:22 »


http://news.ulster.ac.uk/releases/2011/5819.html

 Virnistää Virnistää Virnistää

Kohta ei kannata viljaa viljellä...
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108



Profiili WWW
« Vastaus #8 : Elokuu 08, 2011, 15:36 »

Nyt se on sitten suomessakin ihan virallisesti todettu: Totuus löytyy laitumelta, ja rodusta!

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/www/Hankkeet/Ruukki/Helena%20K%E4m%E4r%E4inen%20gradu.pdf

tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #9 : Elokuu 08, 2011, 20:29 »

Nyt se on sitten suomessakin ihan virallisesti todettu: Totuus löytyy laitumelta, ja rodusta!

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/www/Hankkeet/Ruukki/Helena%20K%E4m%E4r%E4inen%20gradu.pdf



Ymmärsinkö oikein? Omegoiden OK suhde ihmiselimistölle on kuulemma 1:3
Kevyesti ruokittuna:

Hereford omega-3/omega-6 suhde 1:2,77
Charolais 1:3,68

charolainen rotutyypillisesti ruokittuna 1:5,73

Oikeasti jos haluttaisiin tuottaa kuluttajalle laatulihaa niin tähänkin pitäisi kiinnittää huomiota tuottajahinnoittelussa. Varsinkin kun naudan lihaa kulutetaan 200-300g päivässä/suomalainen, niin Hf-lihaa syömällä voi jättää kalanmaksaöljyt kaappiin. Iskee silmää Charolaislihaa syömällä hankkii itselleen ohitusleikkauksen

tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #10 : Elokuu 16, 2011, 21:40 »

Video austraaliasta:

http://www.aboutthehouse.com.au/ath003/approval?i=0_3vetoan7&t=s
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #11 : Marraskuu 07, 2011, 16:16 »

Nyt se on sitten suomessakin ihan virallisesti todettu: Totuus löytyy laitumelta, ja rodusta!

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/www/Hankkeet/Ruukki/Helena%20K%E4m%E4r%E4inen%20gradu.pdf



Ymmärsinkö oikein? Omegoiden OK suhde ihmiselimistölle on kuulemma 1:3
Kevyesti ruokittuna:

Hereford omega-3/omega-6 suhde 1:2,77
Charolais 1:3,68

charolainen rotutyypillisesti ruokittuna 1:5,73

Oikeasti jos haluttaisiin tuottaa kuluttajalle laatulihaa niin tähänkin pitäisi kiinnittää huomiota tuottajahinnoittelussa. Varsinkin kun naudan lihaa kulutetaan 200-300g päivässä/suomalainen, niin Hf-lihaa syömällä voi jättää kalanmaksaöljyt kaappiin. Iskee silmää Charolaislihaa syömällä hankkii itselleen ohitusleikkauksen



Teetimme omasta sonnista rasvahappoanalyysin ja omegoiden suhde oli 1/1.7 Elikkäs aikasen ideaali. Hyvää ja terveellistä tavaraa. Varsinkin kun sitä tyydyttynyttä rasvaakin oli vähemmän ja hyviä rasvoja enemmän kuin normi mulleissa! tästä eteenpäin!
tallennettu
Satu
Jr. Member
**
Viestejä: 87


Profiili
« Vastaus #12 : Marraskuu 07, 2011, 21:11 »

Missä voi tuollaisen analyysin teettää ja paljonko maksaa? Kiinnostavaa olisi tietää, miten sukupuoli ja ikä vaikuttavat rasvahappokoostumukseen, siinä olisi lisäselvityksen paikka tutkimuksin. Ja apilapitoisuuden lisäksi miten vaikuttavat niittykasvit ym. entä kasvien siemenet(siemenöljyt)?
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #13 : Marraskuu 08, 2011, 00:30 »


Analyysi teetettiin hämeenlinnassa LTK:lla. Ajattelimme tutkimuksen olevan  lihanostajille tae siitä että liha on luonnollista ja luonnollisesti kasvatettu. Rasvahappokoostumuksesta pystyy hyvin päättelemään ruokinnan. Tietenkin onhan sitä mukava tietää itsekin että syö astetta terveellisempää lihaa, eikä sitä rasvaa tarvitse pelätä niin paljon. Virnistää

niittyliha-hieho tutkimuksen voisi joku teettää?
tallennettu
Satu
Jr. Member
**
Viestejä: 87


Profiili
« Vastaus #14 : Marraskuu 08, 2011, 21:11 »


Analyysi teetettiin hämeenlinnassa LTK:lla. Ajattelimme tutkimuksen olevan  lihanostajille tae siitä että liha on luonnollista ja luonnollisesti kasvatettu. Rasvahappokoostumuksesta pystyy hyvin päättelemään ruokinnan. Tietenkin onhan sitä mukava tietää itsekin että syö astetta terveellisempää lihaa, eikä sitä rasvaa tarvitse pelätä niin paljon. Virnistää

niittyliha-hieho tutkimuksen voisi joku teettää?


Eiköhän me voida käyttää tuota teidän tulosta  Iskee silmää Virnistää Virnistää Varmaan aika samanlainen ruokinta. Kiinnostaisi tietää lehmien rasvoista? Ei kait ranskalaiset voi olla väärässä? Mitä vanhempi lehmä sen hienompi, maukkaampi liha. Ja kokemuksesta, ranskikset ovat oikeassa  Pyörittää silmiään
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!