Hereford sonnipörssi
Tammikuu 19, 2018, 18:35 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Inno innostunutsonni  (Luettu 4047 kertaa)
Satu
Jr. Member
**
Viestejä: 87


Profiili
« : Helmikuu 16, 2010, 23:36 »

Voi itku! Ohi meni Viremän herefordpäivä! Kertokaa mitä uutta ja innostavaa? Siis meille ei ainakaan tullut mitään kirjettä koulutuksesta. Kaikkiko pitää etsiä netistä...nykyään? Voe pakanan pakana!
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385Profiili
« Vastaus #1 : Helmikuu 17, 2010, 21:37 »

Tulipa käytyä ja uutta opittua! Sinne oli tullut paikalle myös Suomen hereford jalostuksen kärkinimiä ja kuultiin mielenkiintoisia keskusteluja. Pesosen Maiju ja Stroeheckerin maikki piti luennot. Ajatuksia herätti mm aikuiskoko, jalostusarvo järjestelmä, emo ja poikima-ominaisuudet jne. Käytiin myös tilalla rakenne arvostelemassa eläimiä. Rakennetta tutkailtiin varsin perusteellisesti. Mike selkeästi painotti sitä että pitää oppia valitsemaan karjaan oikea sonni tutkimalla ja tekemällä muistiinpanoja oman karjan rakenteesta.
Etenkin mieltä jäi kaihertamaan voiko Hereford oikeasti pysyä tuottavana puolella rehumäärällä siitä mitä suuret rodut? Ja ilmeisesti pystyy! Samoin kuin herefordin talvi "ominaisuuksilla" oli selkeä rehua säästävä vaikutus.   

Niin ja geneettisesti hereford on yhtä kaukana kaikista muista roduista. Sen vuoksi sen käyttö risteytyksissä on erityisen järkevää ja se sopii kaikkiin rotuyhdistelmiin.
tallennettu
Satu
Jr. Member
**
Viestejä: 87


Profiili
« Vastaus #2 : Helmikuu 19, 2010, 19:23 »

Kiitti tiivistelmästä Hymyilee

 
tallennettu
jyri
Newbie
*
Viestejä: 41


Profiili
« Vastaus #3 : Helmikuu 21, 2010, 12:24 »

 Pekalla on toi kirjoitus on hallussa! Kiitos tiivistelmästä. Siellä oli erittäin kiinnostavat keskustelut ja alustukset. Uutta tietoa ja ajateltavaa myös. Herefordin taloudellisuuden olen aina tiennyt, varsinkin emona, mutta että puolella rehumäärällä? Eläinten tutkiminen on aina mielenkiintoista ja korjaava (eläimen rakenteellisesti heikkojen kohtien parantaminen sonnilla, jolla on vastaavat kohdat hyviä) jalostus on ollut aina mielessä. Kiitos, että pääsimme Pulkan navettaan tutkimaan eläimiä.
tallennettu
marja
Jr. Member
**
Viestejä: 57Profiili
« Vastaus #4 : Helmikuu 27, 2010, 11:08 »

Toiveissa on, että Pesosen Maiju tekee tämän vuoden Hereford lehteen artikkelin, joka pohjautuu hänen Vieremällä pitämäänsä esitelmään.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!