Hereford sonnipörssi
Tammikuu 20, 2018, 04:35 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 [2] 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Vuosi 2015!  (Luettu 17877 kertaa)
Jaakko
Newbie
*
Viestejä: 39


Profiili
« Vastaus #15 : Tammikuu 24, 2015, 21:36 »

Suomi on niin pieni markkina-alue, että tän markkinan saa sekaisin parilla rekkakuormalla halpaa dumppaus lihaa tuomalla. Täällä sen tekee kaksi suurta kauppaketjua, ne on ne jotka tuo halvalla ja myy halvalla eteenpäin. Toiseksi suomessa naudanlihan hinta ei voi olla merkittävästi sikaa korkeampi, koska ihmiset rupeavat sitten syömään sikaa (taikka broileria). Suomalinen ravintola kulttuuri on niin lapsen kengissä vielä ettei siitäkään ole paljoa edistämään lihamarkkinaa. Suuret ketjuravintolat
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #16 : Tammikuu 25, 2015, 14:23 »



Olitiin Grass-fed -beef:stä mitä mieltä tahansa. Nyt kyllä alko tekemään kovasti mieli:

http://youtu.be/17u2agpbwJQ
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108



Profiili WWW
« Vastaus #17 : Tammikuu 26, 2015, 21:06 »

Meidän isännän kommentit kyseisestä videosta: "ihan hyvä askellus tolla hieholla mutta on toi utareen kiinnitys kyllä sen verran heikko että repsahtaa varmaan jo muutaman poikimisen jälkeen. Ei vaikuta kovin kestävältä kantturalta."
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #18 : Helmikuu 02, 2015, 19:20 »


Moeskaerilla olis taas kommeita uusia sonneja.... Paljonkohan kustantavat?
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #19 : Helmikuu 16, 2015, 09:42 »

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/02/150214184521.htm

nopea laidunnuskierto toimii omien kokemusten mukaan niin kauan, kun tulee puhdistus niiton aika hevonhierakan takia...
tallennettu
herenu
Newbie
*
Viestejä: 26



Profiili
« Vastaus #20 : Helmikuu 18, 2015, 10:49 »

Meillä on menossa kokeilu hitaasta laidunkierrosta ja siitä on ollut varovaisen myönteisiä kokemuksia.

Eli homma toimii niin, että laitumen koko on luokkaa +10 ha ja sinne laitetaan eläinmäärä jolle riittää syomistä + 2 kk ja sitten vaihto alueelle mistä on tehty rehu heinäkuun alussa ja jonka koko on hivenen suurempi ja sillä mennään syksyyn.

Eläimet ovat ainakin kahden vuoden kokemuksella syöneet tasaisesti sieltä missä on heinää ollut ja hylkylaikkuja ei juurikaan ole ollut.
tallennettu

Dixi et animam levavi.
"Olen puhunut ja huojentanut mieleni."
Jaakko
Newbie
*
Viestejä: 39


Profiili
« Vastaus #21 : Helmikuu 18, 2015, 11:38 »

Mä olen kanssa tämän hitaan kierron kannalla jos se lohkokoon kannnalta vaan onnistuisi, on nää meidän kivien välissä olevat pellot osittan niin pieniä ettei onnistu. LAidunnus on paljon helpompaa ja eläimet tyytyväisempiä isoilla lohkoilla.
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #22 : Helmikuu 20, 2015, 09:12 »


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ilmastotavoite-voi-vied%C3%A4-puolet-eu-n-lihanaudoista-1.89769


Veikkauksia miten nopeasti emolehmän pitokielto astuu voimaan. Ainoa sallittu naudanlihantuotannonmuoto 10 vuoden päästä on maitorotuisiin perustuva. Toivottavasti ei tule ihan heti ettei Ely ala perimään rahoja pihatosta takaisin...
tallennettu
Jaakko
Newbie
*
Viestejä: 39


Profiili
« Vastaus #23 : Helmikuu 20, 2015, 12:06 »

Ei ne siitä sopua saa aikaan ja eikä meidän tartte emoista luopua, toki voi olla tukien puolella kylmää kyytiä luvassa. Sillähän saa äkkiä neljänneksen luopuvan tuotannosta.
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #24 : Helmikuu 20, 2015, 14:22 »

Ei ne siitä sopua saa aikaan ja eikä meidän tartte emoista luopua, toki voi olla tukien puolella kylmää kyytiä luvassa. Sillähän saa äkkiä neljänneksen luopuvan tuotannosta.

Lihan hinta tulee kyllä nousemaan. Ongelma on jos tällaista toitotetaan ihmiset lopettaa oikeasti naudanlihan syömisen.

http://animalwelfareapproved.org/wp-content/uploads/2013/01/A-Breath-of-Fresh-Air-v1.pdf

Tässäkin eläinsuojelijoiden opuksessa oli selvitys missä jotkin nautatilat sitoivat enemmän kasvihuonekaasuja mitä tuottivat. Onko kaikki asiat tutkittu aivan varmasti loppuun asti että voidaan uhkailla tällaisilla asioilla? Metaanin kierto ilmakehässä ei ole kuin kymmenen vuotta ja sitten se palautuu kasvustoon, mutta se mikä pumpataan ja kaivetaan maansisästä, se lisää ilmaston muutosta.

ps. jutussa oli lannankäsittelystä. Minusta kuivalanta tuottaa metaania suht vähän. Sehän yleensä kompostoituu??
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108



Profiili WWW
« Vastaus #25 : Helmikuu 20, 2015, 16:20 »

Katsokaapa tänään ilmestynyt HK-tuottaja-lehti, kyllä nyt tulee kylmää kyytiä joka suunnasta!
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385



Profiili
« Vastaus #26 : Helmikuu 28, 2015, 16:39 »




http://www.lidl.fi/fi/dry-aged-laatuliha.htm

 Huh Huh
tallennettu
Jaakko
Newbie
*
Viestejä: 39


Profiili
« Vastaus #27 : Maaliskuu 01, 2015, 13:20 »

Katsokaapa tänään ilmestynyt HK-tuottaja-lehti, kyllä nyt tulee kylmää kyytiä joka suunnasta!
[/quote

Mikä siellä nyt ennusti niinkylmää kyytiä, taisin selata sit vähä huonosti tahi en ymmärtänyt Virnistää Virnistää]
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108



Profiili WWW
« Vastaus #28 : Maaliskuu 01, 2015, 20:43 »

Sillä aikaa kun täällä (Lucky)Luke keskittyy tutkimaan kuinka suomesta saataisiin "yhdistelmätuotannon malli maa", (HK-tuottaja lehti sivu 9),  ja pelastettaisiin maailma lopettamalla täältä emolehmätuotanto sekä keskittymällä lihantuotantoon lypsykarjatalouden sivutuotteilla, ollaan ruotsissa taas ainakin askeleen verran edellä.
 Oheinen artikkeli ruotsin pää sanomalehdestä (Dagens Nyheter).
 Ruotsia taitamattomille voin kertoa että artikkelissa mm. kannustetaan syömään nurmella tuotettua nautaa sen sijaan että vaihdettaisiin se viljalla syötettyyn sikaan tai broiskuun.
"Det är ett utbrett missförstånd att nötkött i sig är sämre ur klimatsynpunkt. Det är när nötköttproduktionen sker i ett brutet kretslopp och med hjälp för mycket kraftfoder i form av spannmål och importerat sojaprotein som problemet uppstår och likaså när vi äter importerat nötkött till priset av avskogning tillexempel i Sydamerika."
Eli suomeksi suurinpiirtein: " on yleinen väärinkäsitys että naudanliha olisi huonompi vaihtoehto ympäristön kannalta. Ongelmia tuottaa naudan tuottaminen viljalla ja tuontisoijalla tai sen tuottaminen etelä-amerikasta avohakkuiden hinnalla"

Artikkelin asiantuntija Artur Granstedt on kirjoituksen mukaan myös Helsingin Yliopiston dosentti.

http://mobil.dn.se/debatt/repliker/notkott-framstallt-pa-ratt-satt-ar-klimatsmart/
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108



Profiili WWW
« Vastaus #29 : Maaliskuu 01, 2015, 20:52 »


Mun mielestä tää on hieno juttu!
Kyllä se siitä pikkuhiljaa lähtee laatulihan arvostus täällä junttilassakin nousemaan.
Sen takiahan meillä kai pohjahinnat on että tänne on voitu dumpata kaikki se lypsyraakki p***a mikä ei oo kenellekkään muulle kelvannut.

Toivottavasti Liitelin liha on yhtä hyvää kun mainostavat.
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!