Hereford sonnipörssi
Tammikuu 20, 2018, 12:03 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mob-laidunnus  (Luettu 2686 kertaa)
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385Profiili
« : Huhtikuu 12, 2013, 08:39 »

 
Onko kukaan kokeillut tätä nopean kierron laidunnusta? Eli siirrot joka päivä kerran tai kahdesti uudelle lohkolle? Ruohon annetaan rehottaa ja lehmät keräävät nopeasti parhaat palat laitumesta? Juomisten järjestelyt? yms.

Ilmeisesti ainakin ameriikan olosuhteissa laidunten tuotto tuplaantuu. Pellot kestää kuivuutta ja märkyyttä paremmin.

http://www.youtube.com/watch?v=-6_6VDzfJuk&feature=related

tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385Profiili
« Vastaus #1 : Huhtikuu 12, 2013, 08:48 »Tässä videossa näytetään miten "ahtaasti" ja nopeasti laidunnetaan. Valitettavasti alussa on erittäin luomu uskottavan ukon propaganda höpinöitä... Hymyilee leveästi

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=-H5Bbyrmlfo&feature=endscreen
tallennettu
Mikko
Newbie
*
Viestejä: 11


Profiili
« Vastaus #2 : Huhtikuu 12, 2013, 12:35 »

Tuon tyyppistä systeemiä kokeilin 2009. Hai-saappaan korkuista heinää 2 aaria emo-vassu paria kohti ja illalla vaihto uudelle lohkolle. Tuotto on kyllä parempi. Silti jouduin tekemään puhdistusniitot emojen perässä. Aitaaminen ja vesihuolto on minusta turhan työlästä ja niitto menee aika pieneksi pipertämiseksi. Itse eläinten siirtohan on pikku homma, kun siellä laitumella täytyy kuitenkin käydä.
Jos vain laidunta riittää, niin pidän 4-5 pv samalla lohkolla. Alkukesästä riittää 4 lohkoa ja yksi juomapaikka. Sopii tällaiselle vähätöiselle kaverille paremmin.
tallennettu
marja
Jr. Member
**
Viestejä: 57Profiili
« Vastaus #3 : Huhtikuu 12, 2013, 17:48 »

Meillä toteutettu useampana kesänä systeemiä, jota kutsun kaistasyötöksi. Siis pitkulaiselle laitumelle tehdään poikkiaita, jota siirretään 1-2 kertaa päivässä. Tämän jälkeen ei tarvita puhdistus niittoa, lehmät syövät laitumen todella tarkkaan. Eikä ole mielestäni kovinkaan työläs, kun on polkaistavat lasikuitutolpat, joita on nopea siirrellä.
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385Profiili
« Vastaus #4 : Huhtikuu 12, 2013, 22:23 »


Ajattelin että tuollainen hampsimalla laidunnus jättäisi paljon massaa pellon pintaan suojaamaan juuristoa ja tuomaan kantavuutta niinä märkinä hetkinä(toukokuun lopusta-toukokuun alkuun). Kyllähän sitä kokeilla voisi, mutta pelkäänpä ettei laidunta tule vaihdettua joka päivä. Laiskuus.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!