Hereford sonnipörssi
Tammikuu 20, 2018, 04:33 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ehdotus lehmäkortin merkintöihin  (Luettu 2197 kertaa)
Satu
Jr. Member
**
Viestejä: 87


Profiili
« : Tammikuu 21, 2013, 15:08 »

Olisiko kannatusta tai mahdollista saada lehmäkorttiin vasikoiden punnitustiedon kohdalle tieto painosta, jota ei huomioitaisi kuitenkaan jalostusarvolaskennassa, sen voisi merkitä erottuvasti? Lehmäkortissa tieto näkyisi ainiaan, omissa muistiinpanoissa ne on mutta, siellä jossain? Tämä tilanteissa, joissa vasikka ei ole voinut osoittaa todellista kasvupotentiaaliaan joko oman sairauden tai emän sairauden takia. Aikanaan kyseinen eläin saa sitten omia jälkeläisiä ja taas luotettavaa tietoa kertyy. Kuitenkin "epävirallinen" painotieto olisi muistissa ja vinkkinä sen kyvystä selviytyä ongelmatilanteissa.

Asiasta on kyllä ollut puhetta, en muista millä perusteella se silloin torpattiin Pyörittää silmiään
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385Profiili
« Vastaus #1 : Tammikuu 21, 2013, 18:08 »Lehmäkortti vaihtuu ihmeellisesti härkäkortiksi teurastamon porteilla  Hymyilee leveästi

http://yle.fi/uutiset/lypsylehma_muuttuu_haraksi_ravintolalautasellasi/6438193

Meikä on aina ilmoitellut kaikki painot, Tänä kesänä, kun joutui laittamaan vasikoilta emoja pois märkyyden takia, niin moni vasikka sai suhteettoman alhaiset painot muihin nähen. Mites niiden kohdalla toimitaan?
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108Profiili WWW
« Vastaus #2 : Tammikuu 21, 2013, 20:43 »

Kaisa fabasta on suositellut, että jos poikkeavaan kasvuun on jokin kiistattoman selvä syy (esim. vasikalta jalka poikki tai emä kuollut ym.) niin sen painoa ei tulisi ilmoittaa lainkaan. Voisin kuvitella että isommissa karjoissa joku tälläinen lähes vuosittain vastaan tulee. BLUP-laskenta ei luonnollisestikaan kykene erottamaan tälläisiä syitä. Kieltämättä olisi ihan kiva jos sen painon voisi silti ilmoittaa, ei jäisi tylsiä aukkoja eläin listaukseen.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!