Hereford sonnipörssi
Helmikuu 21, 2018, 08:17 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: tolppajuntta  (Luettu 6931 kertaa)
Jaakko
Newbie
*
Viestejä: 39


Profiili
« : Toukokuu 22, 2011, 00:05 »

Mistä niitä kannattaa kysellä, missä hinnoissa liikkuu, mihin ominaisuuksiin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota? Kellä on kokemuksia niin kertokaa. Nyt kun on navetta rakennettu ja talo rempattu niin seuraava investointi suunta olisi aidat. Tarkoituksena aidata koko laidun alue sisältäen talouskeskuksen vahvempien aitojen sisälle ja tarvittavat lohkomiset sitten seuraavassa vaiheessa. Jos saisi sillä loppuun "perälaudan" vuotamisen Iskee silmää Iskee silmää
tallennettu
herenu
Newbie
*
Viestejä: 26Profiili
« Vastaus #1 : Toukokuu 24, 2011, 18:52 »

Juu K-Maatalouden sivuilta löytyi kyseinen härpötin ja hintakin oli liki 8 t€. Enpä ole käyttänyt junttaa, lienee maalajista riipuva asia tarvitaanko kyseistä vekotinta. Minun tekniikka on seuraava seiväskairalla alkureikä ja etukuormaimella painamalla pylväs maahan. Toimii turve, hienohieta ja kosteilla hiesumailla ja muutahan ei meiltä löydykkään. Nurkkien palsut pylväät kaivurilla maahan.
tallennettu

Dixi et animam levavi.
"Olen puhunut ja huojentanut mieleni."
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385Profiili
« Vastaus #2 : Toukokuu 24, 2011, 19:29 »

Eikös siihen peruspuutolpan paukutteluun ole semmoinen kahvallinen huokea mallikin. En tiedä onko lekaa parempi....(siis tällaisille pienviljelijöille tarkoitettu)

http://www.a-kauppa.fi/product_info.php?cPath=64_146_157&products_id=2521


Meillä on tänä vuonna investoitu muutamaan kestopuutolppaan. Saahan siitä korean ja uskottavan näköisen aidan verrattuna puolilahoon kuusen tyvitolppa johon pingoitettu 2mm rautalanka ja näkyvyyttä lisäämään nauha (Kehnoimmassa tapauksessa paalinaru).
tallennettu
herenu
Newbie
*
Viestejä: 26Profiili
« Vastaus #3 : Toukokuu 25, 2011, 19:50 »

Sanoisin, että kyllä etukuormaimella painaminen aina paukuttelun voittaa ainakin jos meinaa käsin paukutella. Meitä on siunattu sellaisella ilolla, että laitumien vieressä kulkee isohko tie noin 3500 autoa/vrk ja rekkojakin välillä 3-5 auton letkoissa yötä päivää, joten olen suosiolla paalinarut ja muut kevyet viritykset jättänyt tekemättä. Ulkokehät on tehty 3-4 lankaan paksuus yli 2 mm. Puhelinpylväät nurkissa ja välissä 12 m välein 80 mm kyllästetty pylväs, eikä ole tarvinnut yöuniaan menettää. Aikaisemmin kevyemmät aidat meni hirvien mukana ties minne ja sitten lehmät perästä kahtomaan mitä löytyy entisen aidan takaa. Väliaitoina käy vaikka laskuituinen tikku ja siihen jokin lanka.
tallennettu

Dixi et animam levavi.
"Olen puhunut ja huojentanut mieleni."
Jaakko
Newbie
*
Viestejä: 39


Profiili
« Vastaus #4 : Toukokuu 25, 2011, 21:02 »

Joo toi keskolainen on osunut silmään, hinta myös. Ei onneksi ihan yhtä iso tie mutta kumminkin. Ja meillä on tässä samalla aukealla 3 talon eläimet laitumella noin 350 eläintä kilometrin ympyrässä, niin mieluusti pitäis omat eläimet omilla mailla ja naapureiden muilla mailla. Jotain kehittely ideoita pyörii päässä, täytyy kokeilla.....
tallennettu
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385Profiili
« Vastaus #5 : Toukokuu 26, 2011, 07:39 »


Hirvet on kyllä ISO ongelma. Toissa syksynä laskin että yhden sarvipään mukaan meni 19 lankaa. Pysäyttääkö High tensile muka hirvetkin? Tuntuvat liikkuvan tästä alueesta läpi niin vauhdilla että eivät kyllä näe ja kuule mitään. Lie karhutko niitä pöllyyttelee?

 
tallennettu
herenu
Newbie
*
Viestejä: 26Profiili
« Vastaus #6 : Toukokuu 26, 2011, 20:21 »

En tiedä pysäyttääkö vai kierrättääkö vai hypyttääkö, kuitenkin sen jälkeen kun aidat muuttuivat paksumalle langalle yhden kerran hirvet menneet aidan poikki/yli sillä seurauksella, että yksi pylväs oli kallellaan, muttei lanka poikki eikä aita muuten nurin ja muutaman kerran ollut hirvenjälkiä ilman että aidassa olisi ollut mittä vikaa. Jo aikaisemmin huomasin, jotta hyvin näkyvät aidat pysyvät paremmin ehyenä, silloin oli paksu lanka normaaleissa kuusesta tehdyissä pylväissä ilman mitään paksumpia kulmaus/aloitus pylväitä.
tallennettu

Dixi et animam levavi.
"Olen puhunut ja huojentanut mieleni."
PekkaLah
Administrator
Sr. Member
*****
Viestejä: 385Profiili
« Vastaus #7 : Kesäkuu 05, 2011, 21:10 »


http://www.youtube.com/watch?v=SuhLuSCG8lc&feature=player_embedded#at=28

 Pyörittää silmiään
tallennettu
Hannele
Full Member
***
Viestejä: 108Profiili WWW
« Vastaus #8 : Kesäkuu 06, 2011, 19:10 »

Ja sen juntan saa sitten puolta halvemmalla kun ostaa suoraan keskieuroopasta/Brittein saarilta.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!