Hereford sonnipörssi
Tammikuu 21, 2018, 07:48 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 : Huhtikuu 03, 2015, 17:31 
Aloittaja PekkaLah - Uusin viesti kirjoittanut Hannele
Dataa tulee joka putkesta, vaan kyllä ainakin noi uudet poikimahelppous indeksit minua kovasti arveluttaa. Huh
Aika heppoisin perustein on vielä kovalla arvosteluvarmuudella totuuksia arvottu. Katsokaapa itse vaikka jotain omassa käytössä olleita vanhempia tilasonneja, ei ainakaan meillä ihan kutiansa pidä noi indeksit. Eli melkoisella varauksella suhtaudun.
Tosi hienoa että ultraukset on päässeet käyntiin, mutta tässäkin lienee muistettava että se ei hommana ole niitä kaikkein helpoimpia. Jenkeissäkin koulutus kestää vuosia. Suomen eläinmäärillä olisi varmaan toivottavaa että ultrauksen suorittaisi yksi kouliintunut henkilö kaikille naudoille.
Noi faban rakennearvostelut on kanssa mun mielestä välillä vähän arveluttavia, joten ilmeisesti suhtaudun skeptisesti kaikkeen Hymyilee leveästi
Älkää unohtako katsoa tärkeintä, eli itse eläintä!

 22 
 : Huhtikuu 03, 2015, 16:19 
Aloittaja PekkaLah - Uusin viesti kirjoittanut PekkaLah

Ohhoh, voi tuota informaation määrää mitä siitossonnista nykyään saa!!! Vau ja kumarrus niille jotka tätä on ollut kehittämässä! Poikimahelppous indeksit vielä!

Kymmenen vuotta sitten ei voinut uneksiakaan moisesta. Harmi vaan kun nykyään ei kannata nuiden elukoiden kanssa juurikaan pelata. Pistää pellot suojavyöhykkeeksi ja siirtyy aikaistetulle eläkkeelle.   Näyttää kieltä

 23 
 : Huhtikuu 03, 2015, 12:25 
Aloittaja PekkaLah - Uusin viesti kirjoittanut Satu
Nyt on julkaistu siitossonniehdokkaiden ultraäänimittaustulokset, hyvä. Mielenkiintoista ja uutta informaatiota. Tulosten tulkinnasta voisi laittaa pientä opastusta johonkin.

Korjattu rasvan paksuus, tarkoittanee pintarasvaa? Ei toivottava ominaisuus liioiteltuna?
Korjattu selkälihaksen paksuus, mitä suurempi luku sen parempi (?)
Korjattu selkälihaksen pinta-ala, mitä suurempi luku sen parempi. Mikä olisi ok minimi?
Korjattu lihaksen sisäinen rasva, %, eli tämä lienee sitä laatua  Hymyilee rasvaa lihaksen sisässä, mitä suurempi prosentti sen maukkaampi liha?

Olinkohan ymmärtänyt oikein?

 24 
 : Maaliskuu 31, 2015, 21:29 
Aloittaja PekkaLah - Uusin viesti kirjoittanut PekkaLah

Aika tyhjentävä opus Maijulta!

http://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/485474/luke-luobio_6_2015.pdf?sequence=4

 25 
 : Maaliskuu 31, 2015, 12:17 
Aloittaja Hannele - Uusin viesti kirjoittanut Hannele
Luke tekee nyt kokemusta lisätäkseen ultrausta matkakorvauksia vastaan, mahdollista on esim. ultrata samana päivänä muutamalla lähekkäin olevalla tilalla. Lisätietoja suoraan Lukesta Sirpa Lunkilta.

 26 
 : Maaliskuu 23, 2015, 09:29 
Aloittaja Hannele - Uusin viesti kirjoittanut PekkaLah
Täälläpä on hiljaista.  

Tilannekatsaus 26 poikinut ja yksi yöllä, eli ei ainakaan vielä ole syytä muuttaa ruokinta käytäntöä  Iskee silmää. Jotenkin vaikuttaa, että poikivat hieman aikaisemmin, onko leuto talvi lyhentänyt kantoaikaa muutamilla päivillä? Tämäkin sitä poikkitieteellistä tutkimusta  Pyörittää silmiään

Meillä menee niinkuin ennenkin. Ei ole vielä 10 vasikkaa, mutta tahti on nyt kova. Yhtä virhe asentoa lukuunottamatta kaikki on yllätetty jalkeilta. Pieniä on vasikat, yksi mennyt vasta 40kg yli.

 27 
 : Maaliskuu 22, 2015, 11:48 
Aloittaja Hannele - Uusin viesti kirjoittanut Satu
Täälläpä on hiljaista.  

Tilannekatsaus 26 poikinut ja yksi yöllä, eli ei ainakaan vielä ole syytä muuttaa ruokinta käytäntöä  Iskee silmää. Jotenkin vaikuttaa, että poikivat hieman aikaisemmin, onko leuto talvi lyhentänyt kantoaikaa muutamilla päivillä? Tämäkin sitä poikkitieteellistä tutkimusta  Pyörittää silmiään

 28 
 : Maaliskuu 04, 2015, 20:18 
Aloittaja PekkaLah - Uusin viesti kirjoittanut PekkaLah

nurmella kasvatus vie ne helpot kilot sieltä ruhosta. Itsellä on nyt 3 vuoden kokemukset täysin viljattomasta kasvatuksesta. Viikko sitten lähti vuos sitten huhtikuun lopulla syntynyt sonni teuraaksi ja 360kg oli paino ja R+. Se olis ollu 100kg isompi ja U luokassa jos olisin viljalla ruokkinut. Tietenkin on hyvä että kun suoramyy niin ei rasvoitu liika nopeasti ja tuote pysyy "priimana" pidempään. Toki säästihän siinä tuhannen kiloa väkirehua. Luomuna se kustantaa (eteenlevitettynä) helposti sen 550 euroa/tn. (halvin luomuväkirehu lihakarjalle 540eur/tonni). Tientenkin luomuviljaa saa halvemmalla, mutta niitä kahuja saa lyödä tuplat eteen mitä tavanomaista viljaa. Kesällä laitumella sonnit kyllä paisuu jos raikku ja valkoapila pääsee keväästä  kunnon kasvuun. 


 29 
 : Maaliskuu 04, 2015, 16:09 
Aloittaja PekkaLah - Uusin viesti kirjoittanut Jaakko
Tässä on askel oikeaan suuntaan ja ruvettaisiin syömään nurnella kasvatettua nautaa. eihän se olekkaan oikein että naudalle syötetään viljaa taikka soijaa, siat ja broilerit muuttaa ne paljon tehokkaamin proteiiniksi.

 30 
 : Maaliskuu 01, 2015, 20:52 
Aloittaja PekkaLah - Uusin viesti kirjoittanut Hannele

Mun mielestä tää on hieno juttu!
Kyllä se siitä pikkuhiljaa lähtee laatulihan arvostus täällä junttilassakin nousemaan.
Sen takiahan meillä kai pohjahinnat on että tänne on voitu dumpata kaikki se lypsyraakki p***a mikä ei oo kenellekkään muulle kelvannut.

Toivottavasti Liitelin liha on yhtä hyvää kun mainostavat.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!