Hereford sonnipörssi
Tammikuu 21, 2018, 07:45 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
  Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1]
1  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Suoramyynti! : Marraskuu 01, 2013, 13:26
Miten suoramyyjät laskevat kustannuksia mitä myyntityöstä  aiheutuu, vai laskevatko ollenkaan?
Vai onko se niin hyvää hommaa ettei tarvitse myydä ollenkaan, silloinhan se tietenkin muuttuu helpommaksi. Asioita sopii tarkastella monelta eri kantilta, itse jos pitäisi alkaa liha vielä erikseen myymään, niin en tiedä mistä sen ajan löytäisi, varmaan eläinmäärää joutuisi laskemaan aikalailla.
Hoidan siis eläintenhoidon ja kaikki maatilan työt pääosin itse, eikä ole käytössä ilmaista lapsityövoimaa, tai eläkeläisiä jotka osallistuu tilantöihin.
2  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Siitossonnien kintut : Kesäkuu 22, 2013, 21:36
Varmaan monenlaista voisi tehdä, mutta nyt ei kauheasti lohduta kun neljä siitossonnia tilalla, joista yksi on töissä, yksi lähdössä teuraaksi ( loukannut itseään töissä) ja kaksi lääkinnässä.
3  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Siitossonnien kintut : Kesäkuu 21, 2013, 11:17
Mikä noissa sonnien jaloissa on näin kesällä. Huutokaupasta tuli pikkusonni toukokuun lopulla ja sillä oli samantien oikeassa takajalassa sorkanvälitulehdus. No lääkinnällä se meni kuntoon. 4-vuotiaallaHereford sonnilla ilmeisesti hypyssä takapää vaurioitu ja alkoi laahaamaan takajalkojaan. Käskettiin hommaamaan samantien uusi eläin tilalle ja laittamaan vanha teuraaksi. Tilalle hankittiin nopeasti Limousin sonni, joka kahden laidunpäivän jälkeen laahasi oikeaa takajalkaa( ontumisen syy sorkan yläpuolella oleva ihonkuivuminen ja halkeilu), nyt käveli paremmin kun laitoin illalla Terramyciniä.
No aamulla huomasin, että linkkaa uudestaan pikkusonni samaa oikeaa takajalkaansa. No eläinlääkäri ainakin tulee mielellään kun on pyhäpäiviä tulossa. Ja itsellekkin ohjelmaa lääkinnän mielelessä.
Millaisella alustalla siitossonneja pitäisi kesä pitää. Onko savimaa laitumissa jotain ongelmaa kun jatkuvaan sonnien kintuissa häikkää. Naaraspuoleisten jaloissa ei ole mitään ainakaan vielä ollut.
4  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Laidunnuksesta luopuminen? : Kesäkuu 09, 2013, 15:53
Täytyisi olla luonnonlaitumia niin kuin Ameriikassa.Ainakin täällä Hämeen,Varsinais-Suomen, ja Pirkanmaan rajamailla savimaa on nyt tällä kuivuudella ihan hyvä laidunalusta, mutta syksyä kohtihan se muuttuu hankalaksi. lisäruokintakin on hankalaa kun täytyisi jollain saada se paali vietyä pellolle, toki sen sinne vietyä saa, mutta se kuramäärä mikä tulee renkaissa on aika kurjaa.Juomapaikat on myös ongelmallisia paikkoja sateisina aikoina.Hakkeella niihin saa jonkinlaista kantavuutta. Juoma ja lisäruokintapaikat pitäisi ainakin täällä olla kantavalla pohjalla (betoniasfaltti), mutta sitten se on tukialasta pois.
5  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2013! : Toukokuu 15, 2013, 21:24
Miten laitatte siitossonneja laumaan keväällä, onko näin toukokuun puolessa välin vai kesäkuun alussa?
Ajattelin jos kokeilis tätä toukokuun puoltaväliä, hyvin pakkasillakin tänä talvena poikimiset tuntui onnistuvan.Ei se kevään märkä ja kostea ajanjaksokaan välttämätä niin mukavaa aika ole.
6  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2013! : Huhtikuu 26, 2013, 21:31
Vipun kautta 30.4. klo 23.59..
7  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Esittäytymispalsta! : Huhtikuu 19, 2013, 12:10
Joni Heikkilä Humppilasta.

Aloitin Herefordien kasvatuksen vuoden 2008 syksyllä 30 puhdasrotuisella Hereford vasikalla. Samoihin aikoihin jäin pois aiemmasta työstäni vakuutusalalla.
Olen kehittänyt karjamäärää niin, että tänävuonna poikivia on noin 90. Poikivia laumoja on kolme, ja lisäksi on 25 hiehon uudistuseläin porukka.
Tilalla oli aiemmin ollut nautoja 1970-luvulla, sen jälkeen oli munituskanoja 2010 vuoteen saakka.
Alahan on erittäin mielenkiintoista ja joka päivä oppii uutta. Eläinten käsittelyssä ja poikimissa on tietysti ollut paljon opeteltavaa, mutta mielestäni ihan hyvin niissä onnistunut.
Tavoitteena on hyvät: emo-ominaisuudet, karjan terveys hyvä, eläinten luonne hyvä, käsittelytilojen kehittäminen, tuoda suomalaista karjankasvatusta positiivisessa mielessä esille.
8  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2013! : Huhtikuu 08, 2013, 07:58
Mulla ollut kolme kohtu prolapsia, 20 poikineella hieholla tänä keväänä, aiempina vuosina ei ole ollut yhtään. Kahdella ensimmäisellä pysy kohtu sisällä, kolmannella ei pysynyt, vasikka tuntui hieholle suurelta, syntymäpaino oli 48 kg Epävarma. Kalsiumin puutetta meinasi eläinlääkäri, tai huonoa tuuria. Ja Mikko, mullakin kaikki noi keskellä yötä, silmät ristissä, mutta kevättä kohti  Hymyilee
9  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Herefordi uutisia : Maaliskuu 31, 2013, 20:20
Hieno juttu Herefordeista ja vähän muustakin Hymyilee
10  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2013! : Maaliskuu 04, 2013, 14:18
Komia vasikka;).
11  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Kesä 2012 : Heinäkuu 16, 2012, 21:07
Haalarikeleissä ainakin täällä Hämeessä mennään, noin 15 astetta päivälämpötilat..Laitumet menneet huonoon kuntoo. Heinät sai korjattua hyvällä säällä toissa viikolla.Josko se kesäkin vielä koittais;).
12  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: poikimakausi 2012 : Maaliskuu 21, 2012, 13:50
Tanskalaista sukua kumpikin sonni, toisen isä on tanskalainen HF 033003 T. Asmus ja toinen on tanskalaisen HF 03214 K. Andyn jälkeläinen.Periyttää pientä syntymäkokoa, ja kuitenkin suurta kasvua.
13  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: poikimakausi 2012 : Maaliskuu 19, 2012, 14:35
Mukavasti tähän mennessä on menneet poikimiset, omatoimisia poikimisia olleet kaikki 10, ja vasikat ovat elinvoimaisia ja pirteitä.Hiehojen poikimisia odotellessa..
Sivuja: [1]
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!