Hereford sonnipörssi
Tammikuu 19, 2018, 06:41 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
  Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2015! : Kesäkuu 23, 2015, 20:31
Ei tarvita mantereen vaihtoa, riittäis jo naapuri-valtioon siirtyminen. Hymyilee leveästi
Taitaa mennä koko muussa mailmassa liha-alalla lujempaa kun koto suomessa... Huh
2  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Lihan laadusta: : Huhtikuu 03, 2015, 17:31
Dataa tulee joka putkesta, vaan kyllä ainakin noi uudet poikimahelppous indeksit minua kovasti arveluttaa. Huh
Aika heppoisin perustein on vielä kovalla arvosteluvarmuudella totuuksia arvottu. Katsokaapa itse vaikka jotain omassa käytössä olleita vanhempia tilasonneja, ei ainakaan meillä ihan kutiansa pidä noi indeksit. Eli melkoisella varauksella suhtaudun.
Tosi hienoa että ultraukset on päässeet käyntiin, mutta tässäkin lienee muistettava että se ei hommana ole niitä kaikkein helpoimpia. Jenkeissäkin koulutus kestää vuosia. Suomen eläinmäärillä olisi varmaan toivottavaa että ultrauksen suorittaisi yksi kouliintunut henkilö kaikille naudoille.
Noi faban rakennearvostelut on kanssa mun mielestä välillä vähän arveluttavia, joten ilmeisesti suhtaudun skeptisesti kaikkeen Hymyilee leveästi
Älkää unohtako katsoa tärkeintä, eli itse eläintä!
3  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / ultrausta tarjolla : Maaliskuu 31, 2015, 12:17
Luke tekee nyt kokemusta lisätäkseen ultrausta matkakorvauksia vastaan, mahdollista on esim. ultrata samana päivänä muutamalla lähekkäin olevalla tilalla. Lisätietoja suoraan Lukesta Sirpa Lunkilta.
4  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2015! : Maaliskuu 01, 2015, 20:52

Mun mielestä tää on hieno juttu!
Kyllä se siitä pikkuhiljaa lähtee laatulihan arvostus täällä junttilassakin nousemaan.
Sen takiahan meillä kai pohjahinnat on että tänne on voitu dumpata kaikki se lypsyraakki p***a mikä ei oo kenellekkään muulle kelvannut.

Toivottavasti Liitelin liha on yhtä hyvää kun mainostavat.
5  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2015! : Maaliskuu 01, 2015, 20:43
Sillä aikaa kun täällä (Lucky)Luke keskittyy tutkimaan kuinka suomesta saataisiin "yhdistelmätuotannon malli maa", (HK-tuottaja lehti sivu 9),  ja pelastettaisiin maailma lopettamalla täältä emolehmätuotanto sekä keskittymällä lihantuotantoon lypsykarjatalouden sivutuotteilla, ollaan ruotsissa taas ainakin askeleen verran edellä.
 Oheinen artikkeli ruotsin pää sanomalehdestä (Dagens Nyheter).
 Ruotsia taitamattomille voin kertoa että artikkelissa mm. kannustetaan syömään nurmella tuotettua nautaa sen sijaan että vaihdettaisiin se viljalla syötettyyn sikaan tai broiskuun.
"Det är ett utbrett missförstånd att nötkött i sig är sämre ur klimatsynpunkt. Det är när nötköttproduktionen sker i ett brutet kretslopp och med hjälp för mycket kraftfoder i form av spannmål och importerat sojaprotein som problemet uppstår och likaså när vi äter importerat nötkött till priset av avskogning tillexempel i Sydamerika."
Eli suomeksi suurinpiirtein: " on yleinen väärinkäsitys että naudanliha olisi huonompi vaihtoehto ympäristön kannalta. Ongelmia tuottaa naudan tuottaminen viljalla ja tuontisoijalla tai sen tuottaminen etelä-amerikasta avohakkuiden hinnalla"

Artikkelin asiantuntija Artur Granstedt on kirjoituksen mukaan myös Helsingin Yliopiston dosentti.

http://mobil.dn.se/debatt/repliker/notkott-framstallt-pa-ratt-satt-ar-klimatsmart/
6  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2015! : Helmikuu 20, 2015, 16:20
Katsokaapa tänään ilmestynyt HK-tuottaja-lehti, kyllä nyt tulee kylmää kyytiä joka suunnasta!
7  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: poikimisten tarkkailu : Helmikuu 20, 2015, 16:12
Meillä on kanssa pidetty kirjaa poikimisajankohdista, ja päätelmänä ollut että lehmillä toimii paremmin mutta hiehot usein tykkää juuri niistä aamu-yön hiljaisista tunneista.
Ja siihen, mitä me siellä yöllä tehdään niin vastaisin että meillä ei "hyväksytä" minkään suuruista kuolleisuus prosenttia.  Vaikka pyrimme siihen että poikimisiin ei puututa (puuttuisin varmaan enemmän jos olisi puhtaasti tuotanto karja!), haluaisin olla tietoinen jokaisesta poikimisesta, sen kestosta, lehmän reaktionopeudesta, vasikan virkeydestä ym. . Ymmärrän tietysti että tälläinen ei tuotantokarjassa välttämättä ole tarpeellista, mutta poikima-, emo- ym. vasikan alkuun vaikuttavat tekijät ovat vahvasti perinnöllisiä!

Lisäksi eloon jäävien vasikoiden määrä lehmien määrään nähden on käsittääkseni (ainakin täällä etelä-suomessa  Virnistää ) vahvasti kannattavuuteen vaikuttava tekijä!

Ymmärrän kyllä sen että jos yksin tätä työtä tekee niin jostain on joustettava. Itse olen onnekkaassa asemassa, meitä on yökäyntejä tuuraamassa 3 henkeä, eli minä ja Juha vuorotellaan 23.00 ja 02.00-vuoroja ja anoppi käy aamu viideltä. Silti osa aina onnistuu poikimaan kenenkään näkemättä, useimmiten päivällä.
Poikimakauden tiiviys ja poikivien määrä vaikuttaa tietysti myös paljon yö-ramppaamisen motivaatioon, ei meilläkään niitä viimeisiä mattimyöhäisiä enää niin tarkkaan valvota, enemmän juuri tuolla "tarpeenmukaan" periaatteella sitten mennään. Viimevuonna poiki 57 joista 37 maaliskuussa.

Mitä olen muun maalaisia "isosta mailmasta"  asian tiimoilta jututtanut niin kaikki tuntuvat pitävän itsestäänselvänä että poikimiset valvotaan.
8  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / poikimisten tarkkailu : Helmikuu 15, 2015, 21:46
Nyt kun poikimakausi taas lähestyy, olisi kiva kuulla vähän tarkempaan tästä suomalaisesta "karjamies kulttuurista". Eli kuinka tiheään porukat käy poikimisia valvomassa?
Meillä käydään poikima-aikaan eli maalis-huhtikuulla (60 poikivaa) yöllä kolmentunnin välein, päivällä tiheämpäänkin.
9  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Kuinka paljon kannattaa sonnista maksaa? : Helmikuu 15, 2015, 21:38
joo, 4 x vierotetun vasikan hinta, viimeeksi kun me myytiin vierotettuja vasikoita niin saatiin niistä noin 1000 Eur/ kpl. Tästä tosin on jo muutama vuosi, mutta jos ostettu sonni on kyllin hyvä, niin vierotetut vasikatkin on isompia ja niistä saadaan parempi hinta...
10  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2015! : Tammikuu 26, 2015, 21:06
Meidän isännän kommentit kyseisestä videosta: "ihan hyvä askellus tolla hieholla mutta on toi utareen kiinnitys kyllä sen verran heikko että repsahtaa varmaan jo muutaman poikimisen jälkeen. Ei vaikuta kovin kestävältä kantturalta."
11  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2015! : Tammikuu 24, 2015, 18:23
Markkinat toimii mailmalla vähän eritapaan: Kun emolehmien määrä on kuivuuden ym. tekijöiden johdosta Pohjois-Amerikassa vähentynyt ja sen seurauksena kulutus on suurempaa kuin tuotanto, niin on lihasta tuottajille maksettava hinta noussut. Näinhän sen markkinatalouden lakien mukaan kuuluukin toimia, mutta voisiko joku kertoa miksi sama ei toteudu meillä?  Huh
Pohjois-Amerikassa saavat nyt esim. vanhasta siitos sonnista lähes tuplasti enemmän rahaa teurastilinä kun mitä maksoivat samasta sonnista ostaessaan sen pari vuotta sitten.
Mielenkiintoista seurata miten tilanne heillä kehittyy, nyt hinnat ovat niin hyviä että porukat on myyneet kaikki huonommat lehmänsäkin teuraaksi. Seurauksina ainakin, että ihan heti ei syntyvien vasikoiden määrä kasva, ja karjojen taso nousee.
12  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Vuosi 2015! : Tammikuu 04, 2015, 13:03
 Hymyilee Hymyilee leveästi
13  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / alkioita tarjolla : Marraskuu 17, 2014, 17:37

Alla oleva viesti Kaisalta, liitteenä olevat tiedostot oli vaan niin isoja etten niitä tähän liitteeksi saanut ympättyä, jos kiinnostaa niin voin lähettää liitteet suoraan sähköpostiin, tai pyydätte Kaisaa sen tekemään. Kyseessä on jokatapauksessa Knoll Crestin emot.

Hei

 

Tiedoksi seuraavaa hereford yhdistykselle.

 

Meillä olisi tarjota liitteenä olevista vanhemmista sopimushuuhteluita, mikäli niihin on kiinnostusta. Alkioiden arvioitu hinta on noin 750 eur, mutta lopullinen hinta tulee riippumaan alkioiden kokonaismäärästä säiliössä sekä siitä, monta alkiota tuodaan ko. yhdistelmästä.  Zip-filessä on emot, joita voidaan huuhdella ja suositellut sonnit ovat noissa kahdessa jälkimmäisessä tiedossa.

 

Mikäli näihin on kiinnostusta, toivon yhteydenottoja kahden viikon sisään.

 

 

Ystävällisin terveisin,

 

Kaisa Sirkko

Jalostusagronomi

 

Faba osk.

PL 40

01301 Vantaa

 

Puh. 020747 2052, 0400 614 084

 

 

14  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: tuontisiemen vaihtoehtoja -15 : Marraskuu 14, 2014, 12:51
Ne lehmät siellä keskilännessä on kyllä melkosen paljon pienempiä kun nää meidän täällä, ainakin keskimäärin.  Hymyilee
15  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: tuontisiemen vaihtoehtoja -15 : Marraskuu 06, 2014, 09:21
Meillä on tulossa vasikoita revolutionista nyt keväällä, mitä olen kuullut niin ilmeisesti ovat olleet vähän isompia kun mitä EPD antaisi ymmärtää.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!