Hereford sonnipörssi
Tammikuu 17, 2018, 13:46 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tervetuloa käyttämään Hereford sonnipörssiä!
 
  Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  
  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
76  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Inno innostunutsonni : Helmikuu 19, 2010, 19:23
Kiitti tiivistelmästä Hymyilee

 
77  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Inno innostunutsonni : Helmikuu 16, 2010, 23:36
Voi itku! Ohi meni Viremän herefordpäivä! Kertokaa mitä uutta ja innostavaa? Siis meille ei ainakaan tullut mitään kirjettä koulutuksesta. Kaikkiko pitää etsiä netistä...nykyään? Voe pakanan pakana!
78  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Kasvaako Hereford? : Tammikuu 18, 2010, 12:44
Joo-o, mielenkiintoista. Kaikilla varmaan on omia ajatuksia, varmoja näkemyksiä  Hymyilee leveästi Tuosta syntymäpainosta itse aattelen, että suuriraaminen emo jos tekee 30kg:n rimppanan, se ei ole välttämättä normaalia (napanuora, istukka?) ja en suosi sellaisiakaan. Ihan normaalipainoiset hyvin syntyneet vasikat ei se niin kilosta ole kiinni. Vanhempi lehmä tekee isompia vasikoita sen otan huomioon ja on ihan ok. Syntymäpainossa katsoisin aina elinvoimaa, isot, jos veltto vötkylä, ei hyvä ja rasitus emollekin. Rajat on jossakin oltava tietetenkin.

Mielestäni kestävä (osoittanut olevansa sopiva siihen ympäristöön) ehkä 5-7 kertaa elävän vasikan poikinut lehmä pitäisi palkita 1jalostusarvopisteellä ja vaikka 12krt poikinut toisella. Joissakin eläimissä on geenit kohdallaan ja jalostuksen eteneminen, onko se vain kiirettä ja uusia sukupolvia?

Ongelmaton tuottava lehmä? Syksyllä myytiin jal.arvo yli +20 lehmä pokimisen myöhtymisen takia Surullinen  siis eloon.
79  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Kasvaako Hereford? : Tammikuu 15, 2010, 20:50
 
(Onko) VEGAS hyvä sonni siinä vaiheessa, kun todistettavasti sen lehmävasikat pystyvät tuottamaan lähes samoissa olosuhteissa kuin keskiverto Hereford lehmä ja silti jälkeläiset kasvavat paremmin?

(On)  Hymyilee leveästi

Luin vielä uudelleen ja sanoisin, hyviä kysymyksiä Pekalta?
80  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Kasvaako Hereford? : Tammikuu 07, 2010, 15:16
Ou jee! Varmaan syäny horsmaa ja pajua luonnonlaitumilla Iskee silmää

Tämän tyyppisellä sonnilla kyllä taidetaan menettää jotain niistä herefordin ominaisuuksista, jotka tekevät sen niin erinomaiseksi ja sopeutuvaiseksi muuntuviin olosuhteisiin. Komea sonni, mutta ei kiitos sovi omiin jalostustavoitteisiin. Vaihtaisin jo rotua, ennemmin.

Jalostusarvo kyllä nousee noilla luvuilla kohisten- kg:lla ei takarajaa, olipa kyse sitten lihasta tai maidosta maidontuotannossa.



81  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Irlantilainen hereforti : Syyskuu 29, 2009, 08:47
Joo, taulukko-op:en lisään sen 5pv.  Mitenkähän tuolla ulkomailla tutkitaan sitä kantoajan pituutta? Siemennyksen ja nähdyn astumisen perusteella se voidaan laskea, mutta eikö ne sonnit olekaan laumassa vapaasti, edes silloin nuorena?
82  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Irlantilainen hereforti : Syyskuu 09, 2009, 10:19
Sait lehmävasikan  Hymyilee Meillä tuli vain sonneja lehmä teki 50kiloisen itsekseen, hiehoilla oli 40, 40, ja 46 kiloiset, näille 40kg painaville piti antaa vetoapua. Muuten syntymäpainot olivat tänäkeväänä tosi alhaisiakin kolmosella alkavia aika monta, vain YKSI 55kg:n. Harmittaa kun näistä Dicen pojista ei itselle mikään passaa sukujen takia, huonoa suunnittelua Huh

Tämänvuotinen -suunnittelu- ei sitten tullutkaan kantavaksi siemennykseen!
83  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: Irlantilainen hereforti : Syyskuu 07, 2009, 20:48
Dicen vasikat näyttää hienoilta!! Miten teillä oli syntymäpainot? Meillä ei mitään pieniä, niinkuin olisi odottanut. Kantoaika meni yli op:n, lehmällä 5pv, hiehoilla pitempään.
84  Keskustelu / Hereford keskustelualue / Hereford Discussion / Vs: aloitus : Syyskuu 07, 2009, 20:36
Tervehdys minunkin puolesta!

Hienot on sivut ja mukava yllätys tämä keskustelun mahdollisuus!

Meillä on jo kaikki sr-ruokinnassa, ei, kun hieholauma on vielä luonnonlaitumella, saavat siellä pysyäkin, niin kauan kun pysyvät Hymyilee leveästi

Vasikoille on aloiteltu väkirehuruokintaa pikkuhiljaa. Nämä hiehot sarhautuu väkirehun perässä vasikoiden puolelle, aluksi on ollut kulkureitit vähän leveämmällä, niinpä ne hiehot häädettiin vielä jatkolomalle! Miten teillä toimii tuo vapaa, automaattiruokinta? Heti vaan täysillä? Eikö ole ongelmia?

Kesä oli hyvä, laidunpaikkojakin ollaan saatu pikkuhiljaa järjesteltyä, ehkä se näkyy vähän kasvuissa, ei olla punnittu vielä, mites muilla?
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!