Hereford sonnipörssi

Keskustelu => Hereford keskustelualue / Hereford Discussion => : PekkaLah January 20, 2011, 21:52



: Mostly grass fed?
: PekkaLah January 20, 2011, 21:52
Olisiko Herefordeilla iskun paikka?

http://www.agresearch.teagasc.ie/grange/articles/Increasing_healthiness_of_beef_for_consumer.pdf


: Vs: Mostly grass fed?
: jyri January 30, 2011, 14:55
Hyvä Pekka!

Tämähän on jo tiedetty kauan, mutta nyt olis aika informoida tälläsista tutkimuksista. Kukakohan kääntäis sen suomeksi? Ja nyt on muutenkin ajateltu kuluttaja esitettä, niin eiköhän tämän voisi referoida siihen.




: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah January 31, 2011, 01:13


http://www.gustrength.com/nutrition:grass-fed-versus-grain-fed-beef-fatty-acid-content

http://www.nutritionj.com/content/9/1/10/table/T2


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah February 11, 2011, 14:05

Tietoisuus nurmella ruokitun naudanlihan terveysvaikutuksista on saapunut myös tänne pohjolaan. Suomen johtavat terveysvaikuttajat muistuttavat omega-3 rasvahappojen terveellisyydestä ja lihan oikeasta rasvaprofiilista. Tuontilihan maahantuojat ratsastavat juuri nurmilihan terveysvaikutuksilla (vaikkakin pääosa lihasta kasvatetaankin maissilla feedloteissa). Kyselyjä asiasta tulee niin kuluttajilta kuin vähittäiskaupalta. Miten me tuottajat pystymme vastaamaan tähän?

Meillä Herefordkasvattajilla on eläimiä jotka eivät juurikaan saa viljaa. Esimerkiksi meidän tilalla lehmät eivät ole maistelleet viljaa kuin vasikkana. Samoin teurashiehot kasvavat niityillä toukokuusta eteenpäin. Sitä ennen saavat hieman väkirehua . Viljaa käytetään apuna yleensä eläinten siirroissa, houkuttelussa Ja muussa lahjonnassa.

Tulisiko perustaa hanke esimerkiksi "nostetta naaraista"  :P . Hereford lehmistä ja hiehoista saa oikeasti terveellistä ja maukasta lihaa. Liha on myös eettistä kaikinpuolin. Laiduntaminen, luonnollinen ravinto, maisemanhoito, omega-3, nurmiviljelty pelto on hiilinielu... jne...

ajatuksia?


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah March 17, 2011, 14:01

Yrjänä luottaa grass fed beeffiin!!

http://www.hs.fi/juttusarja/ruokarayha/artikkeli/Rasvam%C3%B6rk%C3%B6+pelottaa/1135264654506




: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah May 01, 2011, 12:16
Tämä kaveri kyseenalaistaa monta naudanlihaa koskevaa negatiivista seikkaa?

http://www.nakedfoodcooking.com/does-red-meat-cause-colon-cancer/


Kiteytettynä: oikein kasvatettu nurmiruokittu naudanliha, joka kokataan tuoreena(ilman prosessointia) matalassa lämpötilassa ei aiheuta minkäänlaisia terveysriskejä runsaastikkaan käytettynä. 



: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah May 16, 2011, 19:49
Pekan blogi jatkuu....
Alla olevassa linkissä HK:lle seuraava brändi "Sydänmerkki naudanlihaa"

http://www.heartbrandbeef.com/media/hbb_nutanalysis.pdf

 Ymmärsinkö oikein????

 Sydänystävällinen Akaushi-jauheliha sisältää rasvaa 20%. Rasvassa on runsaasti terveellisiä rasvahappoja(samaa löytyy grass-fed rasvasta). Naudan rasva estää sydäntaudit, korkeat verenpaineet ja rintasyövän. diapeetikot pääsevät eroon insuliinin käytöstä kun "korvaa" hiilihydraatit rasvaa tihkuvalla naudanlihalla !!!!!!! 

Että sellaista......

Karppaus kunniaan!!


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah June 23, 2011, 21:22

http://news.ulster.ac.uk/releases/2011/5819.html

 ;D ;D ;D

Kohta ei kannata viljaa viljellä...


: Vs: Mostly grass fed?
: Hannele August 08, 2011, 15:36
Nyt se on sitten suomessakin ihan virallisesti todettu: Totuus löytyy laitumelta, ja rodusta!

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/www/Hankkeet/Ruukki/Helena%20K%E4m%E4r%E4inen%20gradu.pdf



: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah August 08, 2011, 20:29
Nyt se on sitten suomessakin ihan virallisesti todettu: Totuus löytyy laitumelta, ja rodusta!

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/www/Hankkeet/Ruukki/Helena%20K%E4m%E4r%E4inen%20gradu.pdf



Ymmärsinkö oikein? Omegoiden OK suhde ihmiselimistölle on kuulemma 1:3
Kevyesti ruokittuna:

Hereford omega-3/omega-6 suhde 1:2,77
Charolais 1:3,68

charolainen rotutyypillisesti ruokittuna 1:5,73

Oikeasti jos haluttaisiin tuottaa kuluttajalle laatulihaa niin tähänkin pitäisi kiinnittää huomiota tuottajahinnoittelussa. Varsinkin kun naudan lihaa kulutetaan 200-300g päivässä/suomalainen, niin Hf-lihaa syömällä voi jättää kalanmaksaöljyt kaappiin. ;) Charolaislihaa syömällä hankkii itselleen ohitusleikkauksen



: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah August 16, 2011, 21:40
Video austraaliasta:

http://www.aboutthehouse.com.au/ath003/approval?i=0_3vetoan7&t=s


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah November 07, 2011, 16:16
Nyt se on sitten suomessakin ihan virallisesti todettu: Totuus löytyy laitumelta, ja rodusta!

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/www/Hankkeet/Ruukki/Helena%20K%E4m%E4r%E4inen%20gradu.pdf



Ymmärsinkö oikein? Omegoiden OK suhde ihmiselimistölle on kuulemma 1:3
Kevyesti ruokittuna:

Hereford omega-3/omega-6 suhde 1:2,77
Charolais 1:3,68

charolainen rotutyypillisesti ruokittuna 1:5,73

Oikeasti jos haluttaisiin tuottaa kuluttajalle laatulihaa niin tähänkin pitäisi kiinnittää huomiota tuottajahinnoittelussa. Varsinkin kun naudan lihaa kulutetaan 200-300g päivässä/suomalainen, niin Hf-lihaa syömällä voi jättää kalanmaksaöljyt kaappiin. ;) Charolaislihaa syömällä hankkii itselleen ohitusleikkauksen



Teetimme omasta sonnista rasvahappoanalyysin ja omegoiden suhde oli 1/1.7 Elikkäs aikasen ideaali. Hyvää ja terveellistä tavaraa. Varsinkin kun sitä tyydyttynyttä rasvaakin oli vähemmän ja hyviä rasvoja enemmän kuin normi mulleissa! tästä eteenpäin!


: Vs: Mostly grass fed?
: Satu November 07, 2011, 21:11
Missä voi tuollaisen analyysin teettää ja paljonko maksaa? Kiinnostavaa olisi tietää, miten sukupuoli ja ikä vaikuttavat rasvahappokoostumukseen, siinä olisi lisäselvityksen paikka tutkimuksin. Ja apilapitoisuuden lisäksi miten vaikuttavat niittykasvit ym. entä kasvien siemenet(siemenöljyt)?


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah November 08, 2011, 00:30

Analyysi teetettiin hämeenlinnassa LTK:lla. Ajattelimme tutkimuksen olevan  lihanostajille tae siitä että liha on luonnollista ja luonnollisesti kasvatettu. Rasvahappokoostumuksesta pystyy hyvin päättelemään ruokinnan. Tietenkin onhan sitä mukava tietää itsekin että syö astetta terveellisempää lihaa, eikä sitä rasvaa tarvitse pelätä niin paljon. ;D

niittyliha-hieho tutkimuksen voisi joku teettää?


: Vs: Mostly grass fed?
: Satu November 08, 2011, 21:11

Analyysi teetettiin hämeenlinnassa LTK:lla. Ajattelimme tutkimuksen olevan  lihanostajille tae siitä että liha on luonnollista ja luonnollisesti kasvatettu. Rasvahappokoostumuksesta pystyy hyvin päättelemään ruokinnan. Tietenkin onhan sitä mukava tietää itsekin että syö astetta terveellisempää lihaa, eikä sitä rasvaa tarvitse pelätä niin paljon. ;D

niittyliha-hieho tutkimuksen voisi joku teettää?


Eiköhän me voida käyttää tuota teidän tulosta  ;) ;D ;D Varmaan aika samanlainen ruokinta. Kiinnostaisi tietää lehmien rasvoista? Ei kait ranskalaiset voi olla väärässä? Mitä vanhempi lehmä sen hienompi, maukkaampi liha. Ja kokemuksesta, ranskikset ovat oikeassa  ::)


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah November 08, 2011, 23:54

Analyysi teetettiin hämeenlinnassa LTK:lla. Ajattelimme tutkimuksen olevan  lihanostajille tae siitä että liha on luonnollista ja luonnollisesti kasvatettu. Rasvahappokoostumuksesta pystyy hyvin päättelemään ruokinnan. Tietenkin onhan sitä mukava tietää itsekin että syö astetta terveellisempää lihaa, eikä sitä rasvaa tarvitse pelätä niin paljon. ;D

niittyliha-hieho tutkimuksen voisi joku teettää?


Eiköhän me voida käyttää tuota teidän tulosta  ;) ;D ;D Varmaan aika samanlainen ruokinta. Kiinnostaisi tietää lehmien rasvoista? Ei kait ranskalaiset voi olla väärässä? Mitä vanhempi lehmä sen hienompi, maukkaampi liha. Ja kokemuksesta, ranskikset ovat oikeassa  ::)

Me loppukasvatettaan puhtaasti nurmella. Viljaa ei käytetä kuin vähän yli vuotisiksi. Min. viimeiset 3kk apila-heinää syöden.

Pari viikkoa sitten kävin tuolla limogessä ja augvernessä paikallisia maatiloja kiertelemässä. Siellä tosiaan lehmää lihotettiin ennen teurastusta. Ne oli todella rasvaisia. Hinta olikin sitten 3.80€/kg. Hiehot teurastettiin kanssa vasta 3 vuotiaina. Sonneja ei kasvatettu missään. Ne menee italiaan ja lähi-itään. Ranskalainen ei syö kuivaa lihaa. Kaikki ruoka-annokset sisälti vähintään 50% rasvaa. Ranskalaiset ovat, yllättävää kyllä, Euroopan sydäntervein kansa.


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah January 09, 2012, 21:56


Karppaajalääkäri suosittelee viljatonta lihaa.....


http://www.heimekarpataan.fi/ollin-vinkit.html


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah February 09, 2012, 20:01


Nostetta naaraista tutkii.

http://files.kotisivukone.com/nostettanaaraista.kotisivukone.com/tiedostot/ltk_yhteenveto_ikaalinen_6.2..pdf

Vertailevat omegoita ja sen meidän HF sonnin tulokset kyllä pieksee mennen tullen limpparit. Mainostavat tavallista lihaa terveellisempänä tätä a'la carteaan.

 ;D 8)







: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah March 20, 2012, 09:32


http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=265



: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah October 08, 2012, 12:54


http://www.bbc.co.uk/food/0/19422630


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah February 16, 2013, 12:02


Tähän suuntaan olisi hiljalleen alettava karjaa kehittämään, jos haluaa pärjätä grass-fedillä :

http://universalsemensales.com/breeds/hereford/edisto-136-battle-rupert-t352


: Vs: Mostly grass fed?
: Satu February 16, 2013, 15:57


Tähän suuntaan olisi hiljalleen alettava karjaa kehittämään, jos haluaa pärjätä grass-fedillä :

http://universalsemensales.com/breeds/hereford/edisto-136-battle-rupert-t352


No ei kiitos! Eikös niitä ole erivärisiä rotuja tuota varten? Rajansa kaikella, myös kananpoikien piiskaamisella  :D


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah February 17, 2013, 21:33

ÄÄRIMMÄISEN mielenkiintoinen juttu!!

http://beefmagazine.com/srsu-embarks-hereford-project


: Vs: Mostly grass fed?
: Hannele February 18, 2013, 13:32

http://universalsemensales.com/breeds/hereford/edisto-136-battle-rupert-t352

Kannattaa ainakin laittaa hyvissä ajoin laitumelle, eihän sitä muuten löydä sieltä jos pääsee ruoho kasvamaan. :D Onkohan toi joku miniatyyriherefordi kun tuuppaa noi framet yleensä alkamaan  nelosesta. Olisiko toi 2,7 jotain reilumetri?
Outoa myös toi alhainen maito, luulisi sen olevan grassfedillä just tärkeää. Vai tarkoittaako toi grassfed just sitä että on joutunut pelkällä ruoholla kasvamaan kun ei maitoa ole ollut ;D


: Vs: Mostly grass fed?
: Satu February 18, 2013, 14:36

ÄÄRIMMÄISEN mielenkiintoinen juttu!!

http://beefmagazine.com/srsu-embarks-hereford-project


Mitä tuossa sanotaan, sana sieltä toinen täältä ja käänösohjelman olen onnistunut jonnekin hävittämään? Tiivistetty suomennos kiitos! Joku muukin varmasti ilahtuu  :)


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah February 18, 2013, 17:55

http://universalsemensales.com/breeds/hereford/edisto-136-battle-rupert-t352

Kannattaa ainakin laittaa hyvissä ajoin laitumelle, eihän sitä muuten löydä sieltä jos pääsee ruoho kasvamaan. :D Onkohan toi joku miniatyyriherefordi kun tuuppaa noi framet yleensä alkamaan  nelosesta. Olisiko toi 2,7 jotain reilumetri?
Outoa myös toi alhainen maito, luulisi sen olevan grassfedillä just tärkeää. Vai tarkoittaako toi grassfed just sitä että on joutunut pelkällä ruoholla kasvamaan kun ei maitoa ole ollut ;D

Hyvä että joku huomasi! Olisi hyvä jos tuossa vieressä seisoisi ihminen mallina kokoluokaksi, eikä se saa olla se ruotsalainen hereford heppu, jonka vierellä korkeakin sonni näyttää miniatyyriltä.  ;D


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah February 18, 2013, 18:08

ÄÄRIMMÄISEN mielenkiintoinen juttu!!

http://beefmagazine.com/srsu-embarks-hereford-project


Mitä tuossa sanotaan, sana sieltä toinen täältä ja käänösohjelman olen onnistunut jonnekin hävittämään? Tiivistetty suomennos kiitos! Joku muukin varmasti ilahtuu  :)


Jos oikein tiivistetään niin: Jenkeissä käytetään neljännesmiljoonadollaria projektiin, jolla on tarkoitus herättää henkiin 60-luvun nurmiruokinnalla pärjäävä herefordtyyppi, jonka vahvuuksia on pienehkö aikuiskoko, poikimahelppous, sukukypsyys, hedelmällisyys ja pitkäikäisyys. Syynä kohonnut energian- ja maissin hinta ja ympäristöongelmat. Nykyinen karjatyyppi myös kuluttaa liikaa. Homma lähtee geenipankkiin talletetuista vanhoista hf- sonneista.


: Vs: Mostly grass fed?
: Satu February 18, 2013, 21:10

ÄÄRIMMÄISEN mielenkiintoinen juttu!!

http://beefmagazine.com/srsu-embarks-hereford-project


Mitä tuossa sanotaan, sana sieltä toinen täältä ja käänösohjelman olen onnistunut jonnekin hävittämään? Tiivistetty suomennos kiitos! Joku muukin varmasti ilahtuu  :)


Jos oikein tiivistetään niin: Jenkeissä käytetään neljännesmiljoonadollaria projektiin, jolla on tarkoitus herättää henkiin 60-luvun nurmiruokinnalla pärjäävä herefordtyyppi, jonka vahvuuksia on pienehkö aikuiskoko, poikimahelppous, sukukypsyys, hedelmällisyys ja pitkäikäisyys. Syynä kohonnut energian- ja maissin hinta ja ympäristöongelmat. Nykyinen karjatyyppi myös kuluttaa liikaa. Homma lähtee geenipankkiin talletetuista vanhoista hf- sonneista.

Voi että tekee hyvää  8) Luonnonlaitumilla aines testautuu, eroja on. Sitähän olen aina epäilly muutamien hienojen sonnien kohdalla, mitenkähän ne pärjäis horsmalla ja kanervalla  ;D Minne tätä jalostusta nyt sitten kannattaisi viedä, joku sovittu yhteinen maksimi,  painon ja koon suhteen pitäisi olla? Ja kaikessa muussahan sitä haastetta ja kehitettävää riittää  ::) Ja miten nämä kaikki muut asiat sovitetaan jalostusarvoon?


: Vs: Mostly grass fed?
: Hannele February 18, 2013, 22:47
Eiköhän se muuntautumiskyky ja erilaiset tyypit ole juuri herefordin vahvuus! Sekin on tässä huomattu että kaikki ei aina ole niin yksinkertaista kun luulisi, Pilgrimin pojat on kuulemma pärjännyt hyvin ruoholla, Welligtonin poikien olen kuullut pärjänneen heikommin. Vaikka luulisi että Brasiliassa olisi just tohon ruoholla pärjäämiseen satsattu. Hauskaa kun vanhoja sukuja on kaivettu esiin. Luulisi että etenkin itä-euroopan aroilla näille pienemmän aikuiskoon eläimille on kysyntää. Kaikenkaikkiaan hereford on hyvä karkearehun käyttökyvyltään ja rehuhyötysuhteeltaan, kasvatettiin se sitten viljalla tai ei. Tärkeintä on pitää monimuotoisuus yllä! Ja tietysti kehittyä, aina voi olla vielä parempi. Ilahduttavaa onkin ettei hereford jalostus ole jäänyt lepäämään laakereilleen vaan esim. rehunkäyttökykyyn panostetaan edelleen. Ei kannata polttaa siltoja takanaan, tosi hienoa että vanhaa genetiikkaa on tallella hyödynnettäväksi.
...ja TODELLA hauskaa kun on keskustelua!


: Vs: Mostly grass fed?
: PekkaLah March 21, 2013, 15:48
http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/viehatysvoimaa_vihanneksilla

Lainaus:
"Kurvit kohdilleen oikeilla rasvoilla

Myös naiset pystyvät muokkaamaan kehoaan ravinnon avulla. Viimeaikaisissa tutkimuksissa on huomattu, että naisen vartalon eri osissa oleva rasva on koostumukseltaan erilaista. Nyt tiedetään, että rintoihin ja takapuoleen kertyvä rasva muodostetaan omega 3:sta ja muualle kertyvä rasva omega 6:sta.

–   Ongelmana on, että naiset saavat noin 20-25 kertaa liikaa omega 6:tta verrattuna omega 3:een. Sen vuoksi naisille kertyy rasvaa vääriin paikkoihin. Jos nainen haluaa tulla kurvikkaammaksi, kannattaa muuttaa ravintoa siten, että siinä on paljon kalaa ja mereneläviä, jotka sisältävät paljon omega 3:a. Kannattaa välttää niitä ravintoaineita, joissa on omega 6:tta. On aika helppoa, kun vain välttää roskaruokaa, pääsee aika pitkälle, opastaa Rantala."


 ;D ;D


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.