Hereford sonnipörssi

Keskustelu => Hereford keskustelualue / Hereford Discussion => : PekkaLah March 31, 2015, 21:29: Lihan laadusta:
: PekkaLah March 31, 2015, 21:29

Aika tyhjentävä opus Maijulta!

http://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/485474/luke-luobio_6_2015.pdf?sequence=4


: Vs: Lihan laadusta:
: Satu April 03, 2015, 12:25
Nyt on julkaistu siitossonniehdokkaiden ultraäänimittaustulokset, hyvä. Mielenkiintoista ja uutta informaatiota. Tulosten tulkinnasta voisi laittaa pientä opastusta johonkin.

Korjattu rasvan paksuus, tarkoittanee pintarasvaa? Ei toivottava ominaisuus liioiteltuna?
Korjattu selkälihaksen paksuus, mitä suurempi luku sen parempi (?)
Korjattu selkälihaksen pinta-ala, mitä suurempi luku sen parempi. Mikä olisi ok minimi?
Korjattu lihaksen sisäinen rasva, %, eli tämä lienee sitä laatua  :) rasvaa lihaksen sisässä, mitä suurempi prosentti sen maukkaampi liha?

Olinkohan ymmärtänyt oikein?


: Vs: Lihan laadusta:
: PekkaLah April 03, 2015, 16:19

Ohhoh, voi tuota informaation määrää mitä siitossonnista nykyään saa!!! Vau ja kumarrus niille jotka tätä on ollut kehittämässä! Poikimahelppous indeksit vielä!

Kymmenen vuotta sitten ei voinut uneksiakaan moisesta. Harmi vaan kun nykyään ei kannata nuiden elukoiden kanssa juurikaan pelata. Pistää pellot suojavyöhykkeeksi ja siirtyy aikaistetulle eläkkeelle.   :P


: Vs: Lihan laadusta:
: Hannele April 03, 2015, 17:31
Dataa tulee joka putkesta, vaan kyllä ainakin noi uudet poikimahelppous indeksit minua kovasti arveluttaa. ???
Aika heppoisin perustein on vielä kovalla arvosteluvarmuudella totuuksia arvottu. Katsokaapa itse vaikka jotain omassa käytössä olleita vanhempia tilasonneja, ei ainakaan meillä ihan kutiansa pidä noi indeksit. Eli melkoisella varauksella suhtaudun.
Tosi hienoa että ultraukset on päässeet käyntiin, mutta tässäkin lienee muistettava että se ei hommana ole niitä kaikkein helpoimpia. Jenkeissäkin koulutus kestää vuosia. Suomen eläinmäärillä olisi varmaan toivottavaa että ultrauksen suorittaisi yksi kouliintunut henkilö kaikille naudoille.
Noi faban rakennearvostelut on kanssa mun mielestä välillä vähän arveluttavia, joten ilmeisesti suhtaudun skeptisesti kaikkeen :D
Älkää unohtako katsoa tärkeintä, eli itse eläintä!


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.