Hereford sonnipörssi

Keskustelu => Hereford keskustelualue / Hereford Discussion => : KyPe March 18, 2014, 18:09: Petoeläimet
: KyPe March 18, 2014, 18:09
Onkos muilla emon pitäjillä niin sanotusti kylmärinki takapuolessa karhujen ja susienvuoksi. Naapurin mies jutteli sunnuntaina et hän kävi syksyllä hämärässä koiran kanssa lenkillä ja kuuli epämääräsen murahuksen kuusen taimikosta. Matkaa meidän laidunlohkoon parikymmentä metriä. Olivat lähteneet kotia ja äkkiä. Nyt tuli vasta sanoneeksi mulle pkele!! Kertokaas kokemuksia hightenside aidoista, pysyykö omat omilla mailla. Mun pahin pelko on et omat juoksee läpi, vieressämme alkaa satojen neliökilometrien erämaa alue ettei ole montaakaan asuttua tönöä ja nekin vanhoja ihmisiä.


: Vs: Petoeläimet
: Mikko March 19, 2014, 09:27
Viime kesältä on sellainen tapaus, että naapurin lieteurakoitsija soitti puolenyön jälkeen ja kovasti pahoitteli myöhäistä ajankohtaa. Kertoi, että susi oli juuri hypänyt meidän laitumelle. No ei sieltä mitään löytynyt ja elukatkin oli aivan rauhallisia. Ajattelin, että kaverilla jo vähän väsy painaa.
Seuraavana päivänä kuulin naapurilta, joka oli poi´ittanut lehmää kahden aikaan yöllä laitumellaan, että susi oli tullut jälkeisiä hakemaan. Hän  oli huutamalla ajanut sen matkoihinsa.
Parin viikon päästä ko. susi jäi junan alle. ;D Happy end?

Aitauksessa meillä on kolme norm. lankaa ja paimenpoika+maadotukset kunnossa. Korkeutta se 120 cm. Aitauksesta ei mitään vaurioita löytynyt. Oiskohan mennyt yli?

Karhuhavaintoja on useammalta vuodelta tästä samalta viljelyaukealta noin puolen kilometrin päästä lähimmät.

Ainoat todelliset vaaratilanteet on aiheutunut metsästyskoirista, jotka menee laitumelle tai jopa pihattoon. Toistaiseksi on selvitty parin päivän nilkutuksilla ja viilenneillä väleillä metsästäjien kanssa.


: Vs: Petoeläimet
: PekkaLah March 20, 2014, 13:23

Käyhän petoset ainakin nuuhkimassa. Kaverilta tosin Multian puolella karhu söi yhden vasikan. Susiin en männä vuonna ole törmännyt, mutta ilvesta, karhua ja ahmaa on havaittu. Pikkusen lännenpänä on susiakkiin.

Karhu kävi kolme kertaa lehmiä hyppyyttämässä männä suvena. Pojat tirautti siitä elokuulla .300 winchester magnumin läpi ni loppu tokkiisa mehiläispesän kaivelut ja mullin hyppyyttämiset.


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.